+MEDIfarm COLSEPTIN 5L kontrola zakażeń E.coli
Opis
Kontrola zakażeń i powikłań E.coli
Specjalistyczny produkt umożliwiający kontrolę kolibakteriozy w hodowli będący naturalną alternatywą dla antybiotyków i chemioterapeutyków. Zawarte w składzie komponenty fitogeniczne hamują namnażanie się bakterii patogennych lub całkowicie je eliminują nie zaburzając równowagi flory bakteryjnej w jelitach. Obecne w preparacie aktywne metabolity ziołowe minimalizuje ryzyko zachorowania, oddziałują i skutecznie ograniczają populację i rozwój chorobotwórczych bakterii z grupy E. coli oraz zmniejszają ryzyko powstania towarzyszących zakażeń grzybiczych i wirusowych. Pozwalają zredukować stres, podnieść odporność i zdrowotność stada, jak również poprawiają jakość mięsa. Dzięki obecności kwasów organicznych podawanie preparatu łagodnie reguluje pH przewodu pokarmowego pobudzając wszystkie jego funkcje. +MEDIfarm COLSEPTIN szczególnie poleca się w okresach wystąpienia stresu przy zmianie paszy. Dzięki korzystnemu wpływowi na regenerację i rozwój kosmków jelitowych oraz promowaniu naturalnej mikroflory pozwala na szybsze zasiedlenie jelit poprawiając tym samym zdrowotność zwierząt, wykorzystanie paszy i przyrosty masy ciała. Preparat ukierunkowany jest na maksymalizowanie wydajności produkcyjnej zwierząt.
.
WSKAZANIA:
:: skuteczna profilaktyka kolibakteriozy
:: wsparcie układu oddechowego i pokarmowego w trakcie zakażeń E. coli
:: kontrola niestrawności o różnej etiologii
:: wspomagająco w okresie zaburzenia naturalnej mikroflory jelitowej
:: poprawa obniżonej odporności i/lub spodku tempa przyrostów
:: poprawa końcowego wyniku produkcyjnego
.
STOSOWANIE:
:: profilaktycznie: 500ml na 1000L wody pitnej, 12h dziennie, przez 2 dni pod rząd w tygodniu
:: interwencyjnie: 750ml na 1000L wody pitnej, 12h dziennie przez 4-5 dni.
UWAGA
W przypadku silnego zakażenia bakteriami E. coli w pierwszym dniu podawania interwencyjnego dawkę można podwoić
SKŁAD:
Materiały paszowe: mono-, di- i triglicerydy kwasów tłuszczowych, mieszanina substancji aromatyzujących 489 000mg, kwasy organiczne i ich sole 475 000 mg